Mama & Papa Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Rayyan Journey

Lilypie First Birthday tickers

Monday, March 29, 2010

Holiday at Cameron Highland

Sabtu lepas rayyan,mama,papa ngan maksu pi cameron highland..mama ada reunion ngan kawan2 sekolah mama spm batch 1999..actually diaorg semua junior papa hehe penginapan di Desa Antarium Apartment..makan semua disediakan..kita sampai lam kul 3 ptg sabtu sbb jem dekat tol simpang pulai..terus ke apartment utk lunch..makan nasi lauk gulai ayam ngan sambal tumis ikan kayu hehe dah ada kawan2 mama yg sampai..mula2 rayyan mcm senyap je pas seketika rayyan terus aktif hehe di gigitnya anak kawan mama hehe apa la rayyan ni kuat tul mengigit..pas mkn terus balik bilik..kita dok bilik e7 sama ngan aunty fisha ngan uncle kamal..best fren mama tu...ptg tu kuar pasar malam kt brinchang..sblm kuar rayyan muntah..maybe pening kot jalan pusing2..kat pasar malam beli buah limau ngan strawberi..malam bbq tp kita balik awal ke bilik sbb hujan papa ngan mama risau rayyan demam nanti..sampai bilik rayyan xleh tido sbb xbawa buai..keluar la pulak beli besi ngan kain buai utk rayyan hehe esoknya pagi2 bfast sblm balik..sedap nasi lemak yg disediakan hehe on the way balik singgah kea farm beli2 barang skit pastu singgah rose valley(penant tul panjat tangga hehe dah la sambil dukung rayyan hehe) dan last sekali singgah bharat tea..minum sambil bergambar..kat sini la rayyan muntah kali kedua..abis baju papa ngan rayyan hehe balik 2 2 org tukar baju hehe sampai umah lam kul 3 lbh jugak..singgah mc d kat medan gopeng sebelum balik..mmg sekejap sgt rasa tp seronok dpt rest fikiran..nnt boleh pegi lagi hehe

Monday, January 25, 2010

Lost World of Tambun

Salam semua 17hb Januari 2010 lepas rayyan pegi Lost World of Tambun ngan mama,papa,bonda,maksu ngan pak uda..kebetulan papa dpt vip member card Lost World Adventure Holiday tu sbb papa bawa rayyan pegi kalau tak rugi je bayar yuran hehe setahun papa dpt masuk Lost World free dan 10 orang diberi diskaun 25% kalau guna kad papa hehe skrg Lost World punya bayaran pun dah naik sbb ada Petting Zoo..untuk dewasa rm30..di bawah ni gmbr2 kat Lost world hari tu..nnt insyaallah kalau ada rezeki besday rayyan pun papa nak buat kat sana hehe


kat depan Lost World sebelum check in rayyan xmau tgk kamera hehe

harimau kat tiger valley..kalau datang ptg leh tgk show


rayyan ngan mama..muka xlarat sbb ngantuk sian rayyan hehe

depan pintu masuk Petting Zoo

papa bagi makan burung..rayyan tgk burung terbang lam sangkar besar

rayyan berani pegang ular sawa albino hehe

burung kakak tua..rayyan usyar je hehe


rayyan kepenatan hehe

Tuesday, January 12, 2010

Cak Cekok Udang Gamit

Rayyan dah pandai buat cak cekok udang gamit hehe ni antara pembelajaran yang familiar bagi orang tua2 dulu kalau nak ajar budak2 kecik nak tgk dia pandai dgr arahan ke tidak hehe maybe opah zah ajar rayyan buat..geram tgk rayyan ni makin hari makin byk dia belajar..tp yg penting tu muka serius giler hehe papa ada beli baju tido baru kat rayyan kelmarin 2 pasang hehe hujung minggu ni papa bawa balik ye mmuuaahh sayang rayyan
video

Tuesday, January 5, 2010

Rayyan makin nakal hehe

Rayyan dah pandai merangkak skrg..lagi satu gigi kapak dh tumbuh sebatang kat atas hehe gmbr rayyan kat teluk batik belum upload lagi semua ada kat komp pak uda rayyan nnt ada masa papa uploadkan gmbr2 kat sana..rayyan meragam la malam sebelum balik sbb bising ngan rimas ramai2 org hehe susah la rayyan ni kat umah dia main ngan tok,opah,maksu,bonda,pak uda ngan mama dia je bila ramai2 mula la rimas hehe sbb tu kena selalu bawa rayyan pegi tmpt ramai org bagi biasa..ermm bulan lepas mmg kuat rayyan berjalan mula2 pegi jitra ikut tok gi kenduri..then pantai remis umah tok chor..then balik teluk batik family day oyang shafiee..then balik kedah tgk tok wan..then last kenduri kat kampar hehe alhamdulillah la rayyan sihat..papa dah pasang balik katil baby rayyan semenjak beli dulu xpernah guna hehe asyik tido ngan mama je skrg rayyan kena start guna sbb mama ckp rayyan tido buas dah berapa kali jatuh katil..bahaya tul..jatuh buai tu kira biasa la sampai mama kena letak comforter bawah buai..rayyan makin nakal skrg iyelah mama ngan papa faham nak membesar mmg banyak akal dia hehe dah pantai nak ikut orang dah pandai nak naik tangga hehe rayyan oh rayyan lagi nakal lagi geram mama ngan papa tengok telatah rayyan..mama ngan papa saaaaayang rayyan sgt mmuuuahhh

Wednesday, December 9, 2009

rayyan demam

rayyan pas lega demam..baru ni sian papa tgk lembik je nk gerak pun xlarat..kalau tidak rayyan aktif tp pas lega demam rayyan lagi aktif hehe papa risau tul masa mama ckp rayyan demam..masa tu papa tgh sibuk urus audit program untuk SIRIM pas siap keja papa..sabtu ptg papa balik..ikutkan nak bawa rayyan pi kl kenduri aunty jihan tp dah rayyan baru nak sembuh papa ngan mama terpaksa cancel pi kenduri salah sorang best fren mama ni..ermm hujung tahun ni insyaallah boleh bawa rayyan pi family day kt teluk batik,lumut..papa doakan moga2 kita satu family papa,mama ngan rayyan sihat..k papa nak sambung keja

Monday, November 2, 2009

Handphone baru mama

Kelmarin papa belikan mama handphone baru sony ericson w508 hehe sbb handphone mama dah start rosak so sebelum xde harga baik papa jual beli baru..yang penting hp mama mesti kena ada 3g sebab papa nak videocall anak papa ni pagi2 sebelum keje hehe pastu rindu2 boleh suh mama mms gmbr rayyan kat papa..untung rayyan lahir di zaman serba canggih ni..

Jalan-jalan di Teluk Batik

Salam semua..lama papa tak update blog rayyan hehe sbb papa xberapa sihat 2 3 minggu lepas pastu papa byk keje..hari ni papa boleh update blog rayyan..papa masukkan gmbr rayyan jalan2 kat teluk batik ngan papa,mama,bonda,pak uda hehe rayyan pegi survey apartment utk family day disember ni hehe..
ish ish ish tembam sungguh anak papa hehe

senyuman manja seorang ibu hehe

ape yg rayyan excited sgt ni? hehe
rayyan ngan bonda idah..kalau dukung suke rayyan tu
tu la pak uda xbawa tripod xleh join sekali hehe

our happy family (mama , rayyan , papa)